Η IGE SA ιδρύθηκε στις 14 Ιουνίου του 2011, με σκοπό την αυτόνομη διανομή καταναλωτικών προϊόντων. Η ίδρυση της αποτέλεσε στρατηγική απόφαση της μητρικής εταιρίας της, Dionic SA, η οποία  δραστηριοποιείται στην αγορά από το 1986 και εισήχθη στο Χ.Α.Α το 1999, έχοντας στο ενεργητικό της πληθώρα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων όπως τη διανομή καταναλωτικών προϊόντων (παιχνίδια, gadgets, κινητά τηλέφωνα, προϊόντα ψυχαγωγίας), εναλλακτικές ενεργειακές λύσεις,  λύσεις Διαδικτύου, κλπ. Μέχρι τη στιγμή της ιδρύσεως της, η IGE SA είχε ήδη συνάψει σημαντικές συμφωνίες διανομής τίτλων με τη Sony, τη Microsoft, την Activision, τη 505 Games και τη Lego (μέσω του τοπικού γραφείου της).

Τον Αύγουστο του 2011, η Audio Visual, μια εταιρία με μακρά ιστορία στο χώρο των Οπτικοακουστικών μέσων (ταινίες και DVD), προχώρησε στην απόκτηση του 50% της IGE SA. Τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους (2011), η IGE SA έκανε το επόμενο βήμα μέσα από τη συμφωνία της για τη διανομή τίτλω videogames με τη Bethesda.

Η πορεία στο χώρο συνεχίζεται τον Οκτώβριο του 2012 όπου η IGE SA ξεκίνησε, κατόπιν σχετικής συμφωνίας, τη διανομή για τη Telltale Games, ενώ το Μάρτιο του 2013 άρχισε τη διανομή κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ της Samsung. Τον Οκτώβριο του 2013 η AudioVisual πραγματοποιείται στην εξαγορά και του υπολοίπου ποσοστού (50%) της IGE SA, καθιστώντας την πλήρες μέλος του ομίλου AudioVisual.

Το Νοέμβριο του 2013, συνεχίζοντας την επιτυχημένη της πορεία, σύναψε συμφωνία διανομής με τη Blizzard ενώ ένα χρόνο αργότερα, τον Νοέμβριο του 2014, ξεκίνησε η συνεργασία της με τη Nokia (μέσω του τοπικού γραφείου της) και επεκτάθηκε η συνεργασία με την Activision – Blizzard για τη διανομή τίτλων στην αγορά της Βουλγαρίας.